2020. október 27., 17:02
Frissítve: 08:40

Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában

Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában, mintegy húsz utasa közül többen eltűntek - közölték a francia hatóságok kedden.

La Manche migr.
Fotó: Archívum
Illusztráció

A szerencsétlenség a francia Dunkirk kikötőváros partjai előtt történt. A csónakban utazó illegális bevándorlók közül tizenötöt sikerült kimenteni a tengerből.

A francia hatóságok szerint két gyermek, továbbá egy nő és egy férfi holtestét emelték ki a tengerből. Hozzátették, hogy keresőakció zajlik, így lehetnek még további áldozatok.

Idén már több ezer menedékkérő próbálkozott átkelni gumicsónakkal a francia partokról Nagy-Britanniába a forgalmas, és ezért felettébb veszélyes tengeri útvonalon. A brit hatóságok ismételten sürgették Emmanuel Macron francia elnököt, hogy hathatósabban akadályozza a migránsok átkelését.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a folyamatot. A migránsok gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg. Sokan azonban embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra egyébként alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán lecsökkent a forgalom a két ország között.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.