lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. augusztus 20., 09:34

Észak-koreai hackertámadás érte az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlat infrastruktúráját

Észak-koreai hackertámadás érte az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlat infrastruktúráját röviddel a műveletek kezdete előtt - közölte a dél-koreai rendőrség vasárnap.

Szúnyogcsípés?
Kim Dzsong-un és a hackerei
Fotó: Twitter/ma7

A vélhetőleg a Kimszuki nevű, államilag támogatott észak-koreai hackercsoporttal kapcsolatban álló támadók rosszindulatú elektronikus leveleket küldtek a háborús szimulációs központban dolgozó dél-koreai vállalkozóknak - tette hozzá a rendőrség.

A nyomozók szerint a hackereknek nem sikerült katonai adatokhoz jutniuk.

A dél-koreai rendőrség és az amerikai hadsereg közös vizsgálata megállapította, hogy a támadás során használt IP-cím megegyezik egy dél-koreai atomerőmű üzemeltetője elleni 2014-es kibertámadásban használt IP-címmel, amelyet a Kimszuki hackercsoportnak tulajdonítottak.

Az amerikai kiberbiztonsági hatóság 2020-ban arra a következtetésre jutott, hogy Kimszukit "valószínűleg az észak-koreai rezsim bízta meg globális hírszerzési feladattal". A csoport dél-koreai, japán és amerikai magánszemélyeket és szervezeteket vesz célba, és a Koreai-félszigethez, a nukleáris politikához, valamint a szankciókhoz kapcsolódó külpolitikai és nemzetbiztonsági adatokhoz próbál hozzáférni.

A közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat hétfőn kezdődik, és augusztus 31-ig tart. A hasonló műveleteket rendszerint nagy felháborodás kíséri Phenjan részéről, amely egy invázió előkészületeinek tartja azokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.