cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. november 14., 15:36

Erősebb földrengést mértek Japánban

Japán középső részén 6,1-es erősségű földrengést mértek hétfőn.

Szökőárriadó nem volt
Illusztráció
Fotó: Twitter

A japán meteorológiai szolgálat közlése alapján Fukusima és Ibaraki prefektúrákban lehetett a legerősebben érezni a földmozgást.

A földrengés helyi idő szerint délután 5 órakor 9 perckor történt Mie prefektúra partjaitól mintegy 350 kilométerre. Nem adtak ki szökőárriasztást.

A meteorológiai szolgálat az ország keleti részén abnormális szeizmikus intenzitásnak nevezett jelenséget állapított meg: távoli epicentrumból, a csendes-óceáni lemezből érkezett, amely Japán közelében bukik a másik kőzetlemez alá, és ereje nem gyengült. Tokióban is érezni lehetett a rengéseket.

A földmozgás miatt ideiglenesen felfüggesztették a Sinkanszen nagysebességű vonatok közlekedését Sin-Fudzsi és Nagoja állomások között - közölte a japán vasúttársaság.

A térségben gyakoriak a földmozgások, mivel itt a kéreglemezek folyamatosan egymás alá buknak és az emiatt kialakuló feszültséggócok nagy energiája váratlanul szabadul fel. Emiatt a földmozgások előrejelzése szinte lehetetlen.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.