Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2022. július 27., 15:39

Erős földrengés volt a Fülöp-szigeteken

Erős, 7,2-es földrengést jelentettek a Fülöp-szigetek északi részén fekvő Abra tartmányból szerdára virradóra, a belügyminisztérium szerint mind ez idáig hat halálos áldozatról és legalább 60 sérültről tudni.

Nagyon erős rengés
Komoly károk
Fotó: Twitter

Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a Lagangilang városa mellett történt földrengés hipocentruma tíz kilométer mélyen volt, a földmozgást a fővárosban, a mintegy 400 kilométerre az epicentrumtól található Manilában is lehetett érezni.

A tájékoztatás szerint a földrengésnek az Abrával szomszédos Benguet tartományban is van két halálos áldozata. Az ABC News ausztrál hírtelevízió azt közölte, hogy legalább két manilai kórházból egy időre evakuálták a személyzetet és több beteget.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió Rovelyn Villamorra, Lagangilang polgármesterére hivatkozva arról számolt be, hogy a városban utórengéseket is éreztek. A polgármester a DZRH nevű helyi rádióállomásnak elmondta, hogy a földmozgás nyomán az áramszolgáltatás is leállt a térségben.

A délkelet-ázsiai ország a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések is; 1990-ben egy 7,7-es erősségű földrengés rázta meg az ország északi részét, a katasztrófának csaknem kétezer halálos áldozata volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.