2020. augusztus 13., 14:59

Embercsempészettel gyanúsítanak három szlovákot - 50 menekültet juttattak Szlovákiába

Az osztrák bűnügyi rendőrség eljárást indított három szlovák állampolgár ellen, akik a gyanú szerint legalább 50 menekültet csempésztek be az országba.

bilincs bűnöző
Fotó: Pixabay

Egy 38, egy 40 és egy 47 éves férfiról van szó, akik

legalább 50 000 eurót – fejenként 1000 eurót - zsebeltek be a csempészett személyektől.

Erről az alsó-ausztriai kerületi rendőrkapitányság tájékoztatott csütörtökön.

A három férfi előzetes letartóztatásba került, a Bécs melletti Korneuburg városában tartják fogva őket. Az AFP ügynökség tájékoztatása szerint a rendőrség keresi a csempészbanda többi tagját is.

A gyanúsítottak közül kettőt június 23-án tartóztattak le Csehországban, a harmadikat július 2-án Szlovákiában, Szenicén.

A férfi, akit múlt pénteken adtak ki Ausztriának, a rendőrség szerint beismerte, hogy 2019-ben is csempészett át embereket a határon.

A rendőrség által csütörtökön kiadott közlemény szerint az embercsempészek január 30-án és február 19-én összesen 25 afgán menekültet szállítottak a magyar-szerb határvidékről Szlovákián keresztül Ausztriába, a Gänserndorfi járásbeli Dobermannsdorfba. Három gépkocsival szállították a migránsokat.

A nyomozás arra is fényt derített, hogy a 38 és a 40 éves férfit már március 9-én letartóztatták Magyarországon.

Tíz afgán átcsempészése miatt két év feltételes börtönbüntetést kaptak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.