2022. április 24., 09:27
Frissítve: 12:07

Elsüllyedt egy turistahajó Japán partjainál, sokan eltűntek

Elsüllyedt a hét végén egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél, a Shiretok-félsziget közelében a parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a fedélzeten lévő 26 emberből mind ez idáig kilencet találtak meg.

17 embert még keresnek
Fotó: Facebook/ma7
A Kazu 1 turistahajó a Shiretoko-félszigetnél szenvedett balesetet

A hajó szombaton adott le vészjelzéseket, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel.

Az utasok között két gyerek is volt. A kimentett emberek állapotáról a hatóságok nem adtak tájékoztatást, az NHK japán közszolgálati televízió azonban úgy tudja, hogy eszméletlen állapotban találták meg őket.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba.

A Kyodo japán hírügynökség azt közölte, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről.

A legújabb információk szerint tíz holttestet találtak, további hét embert még keresnek. Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vasárnap vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.