cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 27., 19:10

Elítélték a német rendőrt, amiért megkérdezte a bevándorlót, hogy hová való

Elítélt az egyik berlini bíróság egy helyi rendőrt, amiért az egy szabálysértési eljárás során meg merte kérdezni a bevándorló szabálysértőt, hogy honnét származik – számolt be több hírforrás, köztük az rmx.news is.

 

német rendőrök - rendőrautó
Fotó: shuterstock

A nemzetközi híradásokból az utóbbi években már számos abszurditásba hajló esetet ismerhettünk meg az illegális bevándorlás által fokozottan sújtott németországi viszonyokról, az alábbi esetnek azonban így is megvan a sajátos hangulata és üzenete. Annál is inkább, hiszen egy hivatalból eljáró rendőrt ítéltek el „faji diszkriminációra” hivatkozva csupán azért, mert az általa igazoltatott személynek fel merte tenni a kérdést, hogy honnét származik.

Az eset még 2020 májusára nyúlik vissza, amikor egy német rendőr egy közlekedési szabálysértés miatt megállított egy motoron közlekedő és közben telefonáló párt. Miután megkérte a telefonáló férfit, hogy igazolja magát, az egy biztosítotti kártyát mutatott fel. Erre a rendőr megkérdezte, hogy hová való lakos, mire azt a választ kapta, hogy Bochumba való. Ezt követően a rend őre odáig merészkedett, hogy megkérdezte a férfitól – akiről egyébként később kiderült, hogy afgán bevándorló – hogy hová való „eredetileg.” Na és talán ezt nem kellett volna. Legalábbis a 21. századi németországi viszonyok közepette.

Az afgán bevándorló - aki egyébként egy 50 eurós bírságot kapott a rendőrtől – ezt követően a rendőr állítása szerint agresszíven lépett fel és elutasította a bírság megfizetését. Az incidenst követően az afgán férfi, bizonyos Syed N. panaszt tett a helyi rendőrségen a „vele szembeni eljárás miatt.” Az ügyet kivizsgáló ombudsmani hivatal neki adott igazat és ennek alapján a berlini rendőrség 2021-ben formális elnézéskérést, valamint a rá kiszabott bírság elengedését ajánlotta fel számára.

Az afgán bevándorló azonban ezzel nem elégedett meg és beperelte a német rendőrt, aminek a végeredménye mostanra az lett, hogy az ügyben eljáró bíróság ismételten neki adott igazat és 750 euró kártérítést ítélt meg neki. Az eset aligha kíván kommentárt.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.