2023. június 8., 14:13

Elindult az ellentámadás: nagy veszteségeket szenvedtek az ukránok az első napokban

Az eddig megjelent információk alapján felkészülten várták az oroszok az ukrán támadást, komolynak tűnnek az ukrán veszteségek.

orosz-ukrán háború
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR/AP

Szivárognak a hírek a napokban megindult ukrán ellentámadásról. Egy páncélozott szállító harcjárművekkel felszerelt ukrán gépesített gyalogsági alakulat a Zaporizzsja megyében található Orihiv térségében próbált áttörni - írja orosz forrásokra hivatkozva a Portfolio.

Az orosz források szerint az ukrán gépesített gyalogsági alakulat a harcjárműveket egyenes menetoszlopba rendezve próbált áttörni a frontvonalon, miközben az orosz tüzérség folyamatos tűz alatt tartotta őket. Az oroszok által publikált képsorokon megsemmisített harcjárművek egész sora látható.

Ha igazolást nyer, hogy az ukrán harcjárművek valóban oszlopba rendezve próbáltak előretörni és valóban súlyos veszteségeket szenvedtek, elmondható, az ukrán hadvezetés ugyanazokat a hibákat követte el, mint az oroszok pár hónapja Vuhledárnál.

Az oroszok azt állítják, teljesen szétverték a páncélozott alakulatot, az ukrán források azt írják, az akció még folyamatban van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.