2023. március 30., 12:01

Egy új világ: A Facebook és az Instagram letilthatja felületeiről az összes politikai reklámot Európában

A Financial Times írta meg, hogy az ismert közösségi platformokat birtokló Meta azt fontolgatja, Európában az összes politikai reklámot letiltja a Facebook-ról és az Instagram-ról. 

meta facebook instagram
Fotó: unsplash.com

A vállalat hivatalos állásfoglalása szerint attól tartanak, a hamarosan életbe lépő, digitális politikai reklámokra vonatkozó Európai Uniós szabályozás feltételeinek képtelenek lesznek megfelelni, így felületeiken inkább teljesen megszüntetik a politikai reklámozás lehetőségét.

A készülőben lévő EU-s szabályok arra köteleznék a közösségi platformokat, hogy a politikai reklámokkal kapcsolatban az eddigieknél sokkal több információt nyújtsanak a felhasználóknak.

Részletesebben kellene bemutatniuk például a hirdetés mögött álló politikai formációkat, sőt azt is, az adott hirdetés milyen demográfiai csoportokat céloz meg. 

Az FT azt írja, a Meta attól tart, az új szabály túlságosan szélesre tágítaná a politikai hirdetések definícióját, így sokkal egyszerűbb számukra, ha egyszerűen letiltják az összes fizetett hirdetést. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.