2021. november 12., 19:38

Egy tragikus légibaleset bírósági utóélete

Az illetékes cardiffi bíróság 18 hónapos börtönbüntetésre ítélte David Hendersont, aki Emiliano Sala argentin labdarúgó végzetes utazását szervezte.

Beismerte, hogy bűnös
Fotó: Archívum/ma7
Emiliano Sala és David Henderson

A 67 éves üzletembert két héttel ezelőtt a repülőgép biztonságának veszélyeztetésében találta bűnösnek a bíróság, illetve az is bebizonyosodott, hogy nem tartott be egyes biztonsági előírásokat. Henderson akkor beismerte, hogy bűncselekményt követett el.

A 28 éves futballistát 2019 januárjában klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg a Cardiff City a Nantes-tól, ezért január 21-én Franciaországból Walesbe indult egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak két hét múlva, február 3-án találták meg a roncsait, benne Sala holttestével.

A járművet vezető, a balesetben szintén életét vesztő pilóta, David Ibbotson - akinek holttestét azóta sem találják - nem rendelkezett a szükséges jogosítvánnyal, illetve nem repülhetett volna éjszaka.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.