cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 19., 18:26

Donyecki település elfoglalását jelentette be az orosz védelmi tárca

Bevette az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Orlivka települést, miközben Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint Herszon megyében is kedvezőbb állásokat foglalt el - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

orosz-ukrán háború - ukrán katonák a donyecki térségben
Fotó: TASR/AP

A hadijelentés szerint az orosz erők visszavertek nyolc ukrán ellenrohamot - közülük hatot Avgyijivkánál - , valamint megakadályoztak egy áttörési kísérletet a határon, az oroszországi belgorodi régióban található Kozinka falunál.

Belgorod megyében kedden bejelentették, hogy az ukrán tüzérségi támadások miatt kilencezer gyereket biztonságosabb régiókba költöztetnek át.

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt nap csaknem hatszáz katonát veszített. Közülük a legtöbben, több mint 215-en a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan - áll a közleményben.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett egy cseh RM-70-es Vampire sorozatvetőt, négy harckocsit, hét gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy lengyel Krab önjáró, valamint három amerikai M777-es vontatott tarackot, Vampire, Grad, Vilha és HIMARS sorozatvetők 38 rakétáját és 143 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.