2022. június 27., 19:26

Dagesztánban fogták el egy 2017-es isztambuli merénylet bűnrészesét

Dagesztánban elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik támogatóját, aki részese volt a 2017-es újévi isztambuli terrortámadásnak - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központi irodája.

Isztambul
Illusztrációs fotó
Fotó: pixabay.com

Az FSZB szerint büntetőeljárás keretében Abdurahman Abdurahmanov orosz állampolgárt vették őrizetbe, aki az Iszlám Állam (IÁ) egy mély fedésben működő sejtjének tagja. A szolgálat tájékoztatása szerint a gyanúsított pénzt küldött terroristáknak, amelyet egy 2017-es isztambuli terrortámadás végrehajtására használtak fel.

Az isztambuli Reina éjszakai klub elleni 2017. január 1-jén éjjel elkövetett támadás következtében 39 ember életét vesztette, több mint hetvenen pedig megsebesültek. Az áldozatok 13 ország állampolgárai voltak. A támadás során, amelyért az IÁ vállalta magára a felelősséget, egy terrorista lelőtte a klubot őrző rendőrt, majd berontott a szórakozóhelyre, ahol tüzet nyitott a vendégekre.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.