lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2021. szeptember 13., 11:10

Cseh hegymászók kerültek bajba a Karakorumban

Három hegymászó, két cseh és egy pakisztáni rekedt fenn a pakisztáni Rakaposi-hegyen, amelynek csúcsáról ereszkedtek lefelé. A helyi hatóságok vasárnap helikopteres mentést szerveztek a megmentésükre.

Rakaposi
Fotó: wikimedia commons

A cseh Jakub Viček és Peter Maček, valamint a pakisztáni Vadzsidullah Nagri 6900 méteres magaságban, a Rakapoi-hegy harmadik táborában kerültek csapdába.

A pakisztáni idegenforgalmi, sport- és kulturális miniszter Twitter-üzenetben számolt be arról, hogy helikoptert küldenek a hegymászókért, azt azonban nem közölte, hogy az akció elkezdődött-e.

A miniszter arról is írt, hogy a cseh mászóknak nem volt engedélye a pakisztáni kormánytól. Hozzáfűzte: mindenkitől elvárják, aki hasonló expedícióra indul, hogy betartsa a törvényeket és szabályokat a saját biztonsága érdekében. A Rakaposi-hegy a Karakorum-hegységhez tartozik, a világ 27. legmagasabb csúcsaként tartják számon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.