cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. április 3., 20:01

Csaknem két hónap elteltével sikerült visszaadni a csecsemőjét egy anyának Törökországban

Csaknem két hónappal a török-szíriai határtérséget sújtó, pusztító erejű földrengés után sikerült visszaadni a csecsemőjét egy anyának - közölte hétfőn a török családügyi minisztérium.

Visszakerült az anyához
Illusztrációs felvétel
Fotó: Twitter

A három és fél hónapos Vetint csodával határos módon mentették ki egy összedőlt épület romjai alól Hatay tartományban, több mint öt nappal a február 6-i földrengés után.

A török családügyi miniszter Adana város kórházában adta át a csecsemőt az anyának, Yasemin Begdasnak, miután egy DNS-vizsgálat igazolta, hogy Vetin valóban a lánya. A katasztrófa óta 54 nap telt el.

A világ egyik legbecsesebb feladata egy anyának visszaadni a gyermekét"

- hangsúlyozta Derya Yanik család- és szociálisügyi miniszter.

Vetint kimentését követően először az adanai kórházban ápolták, majd a török elnök repülőgépén Ankarába szállították, ahol gondozásba vették. A DNS-teszttel aztán sikerült megállapítani, hogy ki az édesanyja, így visszavitték Adanába, ahol a kórházban kezelt Yasemin ismét karjaiba foghatta gyermekét.

A február 6-i földrengésnek több mint 56 ezer halálos áldozata volt Törökországban és a szomszédos Szíriában. A családügyi minisztérium tudomása szerint a csecsemő apja és két fivére életét vesztette a katasztrófában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.