2020. június 13., 17:41

Bulgáriában a járvány kezdete óta legtöbb koronavírus-fertőzést regisztrálták

Bulgáriában az elmúlt 24 órában 105 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, ami rekordmutatónak számít a járvány kezdete óta - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium információs portálja.

Fotó: MTI
Képünk illusztráció.

A tárca legújabb adatai szerint a fertőzöttek száma 3191, köztük 317-en egészségügyi dolgozók. Az elmúlt 24 órában négyen haltak meg Covid-19-fertőzés következtében, köztük egy 46 éves férfi, akinek nem volt más betegsége. A másik három elhunyt időskorú volt. Az elhunytak összes számát nem közölték, csütörtökön 167-ről jelentettek.

Jelenleg 215 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, 15-öt közülük intenzív osztályon. A gyógyultak száma 1716.

A jelentős növekedés ellenére Bojko Boriszov miniszterelnök kijelentette, hogy a szigorú karanténintézkedéseket, köztük olyan lakott területek lezárását, ahol nagyobb számú fertőzést regisztráltak, nem állítják vissza.

Semmit se fogunk bezárni. Az orvosok világosan kinyilvánították, hogy a vírus legyengült. Azonkívül minden szükséges intézkedést megtettünk, és megerősítettük a kórházakat. A kockázat azonban fennáll, a határon egyensúlyozunk"

- mondta a miniszterelnök a világjárvány bulgáriai helyzetét értékelve.

A balkáni országban az első koronavírus-fertőzést március 8-án észlelték. Március 13-tól május 14-ig rendkívüli helyzet, jelenleg pedig rendkívüli járványhelyzet van érvényben az országban, amelyet június végéig meghosszabbítottak. Továbbra is kötelező a távolságtartás, de június 15-től már csak a gyógyszertárakban, kórházakban és a közösségi közlekedésben kell maszkot viselni.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!