2022. augusztus 10., 15:28

Bukarestben őrizetbe vettek egy férfit, akit felelősnek tartanak a 39 vietnami bevándorló 2019-es angliai haláláért

A román hatóságok Bukarestben őrizetbe vettek egy férfit, akit felelősnek tartanak a 39 vietnami bevándorló 2019-es Angliában bekövetkezett haláláért - közölte szerdán a román rendőrség.

Három év után elfogták
Fotó: Archívum
Az áldozatok koporsói

A 48 éves férfi ellen - akinek állampolgárságát nem közölték - a brit hatóságok adtak ki nemzetközi körözést. A férfit azzal gyanúsítják, hogy másokkal együtt ő szervezte azoknak a vietnami bevándorlóknak az útját, akik holttestét 2019. október 23-án találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában egy kamion rakterében. Az áldozatok megfulladtak a légmentesen lezárt hűtőkonténerben. A brit hatóságok a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és tiltott határátlépést segítő összeesküvéssel gyanúsítják.

A román rendőrség közölte: a férfit kihallgatta a bukaresti táblabírósági ügyészség nyomozója, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A hűtőkonténerben 15 és 44 év közötti vietnami bevándorlók, férfiak, nők és gyermekek vesztették életüket. A hűtőkonténer a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett Purfleet konténertermináljába, ahonnan egy Bulgáriában bejegyzett nyerges vontató vette át. A brit hatóságok akkor azt közölték, hogy az ügy mögött egy globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.