2023. július 9., 11:40

Budapest legyen Európa fővárosa?

A Magyar Nemzet ismerteti a Bolgár Olimpiai Bizottság egykori alelnökének, volt alkotmánybírónak, Georgi Markovnak a közösségi oldalán található bejegyzését, amelyben egyebek mellett arról ír, hogy Budapest lehetne az EU fővárosa a 2024-es EP-választások után.

Van benne valami
Georgi Markov javaslata: Budapest legyen az EU fővárosa
Fotó: Facebook/ma7

Markov, aki Orbán-jelenség címmel egy könyvet is írt egyeb között ezzel érvel:

Úgy vélem, hogy az uniós tagságnak nincs alternatívája, jómagam is rendszeresen szavazok. Ahhoz viszont, hogy az EU valódi EU-vá váljon a Pik hírügynökségen keresztül azt javaslom, hogy Brüsszel ne legyen többé az unió fővárosa. Elegünk van a bla-bla üres beszédből. Brüsszel az EU-t Biden Amerikájának 51. államává tette szavazati jog nélkül."
Markov szerint itt az ideje, hogy az iszlamizáció, a bűnözés és a harmadik nem által megszállt Nyugat átengedje a fővárost Közép-Európának.

A lap idézi a bolgár politikus tíz érvét is. Elsőként a keresztény értékek védelmét emeli ki és utal a magyar himnusz első sorára: Isten, áldd meg a magyart!

Fontosnak tartja, hogy Budapesten lehetelen felgyújtani a várost, ahogy a marokkóiak tették egy mérkőzés után Brüsszelben. A migránsok nem dobálhatnak gránátokat, nem vívhatnak polgárháborút a rendőrökkel, ahogy ezt manapság Franciaországban teszik. Mit mondjunk Párizsról? Szó szerint lángokban áll. A multikulti reménytelenül kudarcot vallott. Ezek lennének az euroatlanti értékek?

Markov arra is emlékeztet, hogy Magyarországnak olyan vezetője van, amilyen a Nyugatnak nincs, akinek volt bátorsága 1989. június 16-án felszólítani a legalább 300 ezer főt számláló a szovjet csapatokat, hogy hagyják el az országot. Aki a szovjet tankok után Sorost is kizavarta, akinek a felesége nő, öt gyermeke, öt unokája és Magyarország miniszterelnökeként öt mandátuma van – ebből a legutóbbi négy kétharmados többséggel és 1988 óta, 35 éve van a politikában.

A lap kiemeli Georgi Markovnak, mint egykori sportvezetőnek azt a megjegyzését is, hogy amennyiben nem csitulnak a zavargások és a jövő évi olimpián Franciaország nem tudja garantálni a résztvevő sportolók biztonságát, Párizs lépjen vissza a rendezéstől, adja át azt Budapestnek, amely képes szavatolni a sportolók testi épségét és rendelkezik a megrendezéshez szükséges sportinfrastruktúrával.

Ez azért is érdekes felvetést, mert annak idején bizonyos magyarországi politikai erők éppen Párizs javára "buktatták meg" a magyar olimpiai pályázatot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.