Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2021. március 19., 08:49

Brutalitás: Rendőröket gyilkoltak meg egy támadásban Mexikóban

Legalább 13 rendőrt meggyilkoltak Mexikó középső részén egy hatósági konvoj elleni rajtaütésben, amely a helyi tisztviselők gyanúja szerint az egyik nagy befolyású drogkartell műve volt.

mexikoi-penzrablas.jpg
Fotó: AFP

Az ügyészség közleménye szerint a járműoszlopra csütörtökön támadtak rá Coatepec Harinas városában.

A rendőrök a szervezett bűnözés elleni harcban vettek részt a fővárostól, Mexikóvárostól mintegy 140 kilométerre délnyugatra.

A rajtaütés további részletei egyelőre nem ismeretesek.

Az észak-amerikai országban rendkívüli erőszak dúl azóta, hogy 2006-ban kitört a drogháború. A mintegy 126 milliós államban naponta csaknem 100 gyilkosságot jegyeznek fel. Emellett több mint 82 ezer személy eltűnését tartják számon.

Az erőszakos cselekmények hátterében a különböző, az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészetben érdekelt bűnbandák és drogkartellek állnak, amelyek emberrablásokat is elkövetnek, de nem riadnak vissza a zsarolásoktól sem. Tagjaik gyakran szoros kapcsolatot építenek ki a biztonsági erőkkel.

Egy helyi tanácsadói testület adatai szerint Mexikóban a bejelentett bűncselekményeknek csupán mintegy 3 százalékát derítik fel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.