2023. augusztus 22., 17:22

Biden állítja, átérzi az otthonukat vesztett hawaii emberek tragédiáját, egyszer neki is majdnem leégett a háza

Joe Biden amerikai elnök feleségével hétfőn Hawaii-ra látogatott, ahol az elmúlt hetekben pusztító erdőtüzekkel kellett szembenéznie a lakosságnak. Empatikusnak szánt beszédébe azonban kis hiba csúszott.

Joe Biden
Fotó: TASR/AP

A mandiner cikkéből kiderül, 

az elnök a sziget lakói előtt elmondott, biztatónak szánt beszédében kifejtette, átérzi a helyzetüket, mert tizenöt évvel ezelőtt az ő konyhájukban is tűz volt.

 

Nem akarom összehasonlítani a kettőt, de Jillnek és nekem van egy kis fogalmunk arról, hogy milyen elveszíteni az otthonunkat. Évekkel ezelőtt, 15 éve, Washingtonban voltam (…) villám csapott az otthonunknál egy kis tóba (…) Belecsapott a vezetékbe, és feljött a házunk alá, a légkondicionáló csatornáiba. Röviden összefoglalva, majdnem elvesztettem a feleségemet, a 67-es Corvette-emet és a macskámat”

A Fox News esetről beszámoló cikkében emlékeztetett, a történtekről beszámoló tudósítások szerint 2004-ben egy kisebb tűz keletkezett Bidenék otthonában, de a villámcsapás következtében feltörő lángokat a kiérkező tűzoltóknak 20 perc alatt sikerült megfékezni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.