2021. december 4., 11:13

Beperli a WHO-t egy orosz vállalkozó, aki Omikron néven szemészeti klinikákat üzemeltet

Az RT írta meg, hogy egy szibériai egészségiparban tevékenykedő vállalkozó beperli a WHO-t (pontosabban annak orosz leágazását), mert az omikronnak nevezte el a legújabb koronavírus-mutánst. 

omicron omikron
Fotó: pixabay.com

Az ok igen egyszerű, ráadásul még valahol érthető is. A férfi ugyanis Omikron néven egy vállalkozást üzemeltet és attól fél, árt az üzletnek, ha a sajtó a WHO döntése nyomán az omikron veszélyeitől lesz hangos. 

Alexander Padarnak több, az Omikron Network-höz tartozó szemészeti klinikája van, amelynek működése most veszélybe került.

Orosz sajtóértesülések szerint Padar már be is adta panaszát egy moszkvai bíróságon. A férfi azt akarja elérni, hogy az omikron kifejezést úgy a koronavírus, mint bármely más fertőző betegség esetében tiltsák be. Azt egyelőre nem tudni, hogy az orosz bíróságok foglalkoznak-e majd érdemben az üggyel, mindenesetre kétséges, hogy az "omikron-szellemet" még vissza lehetne szuszakolni a palackba. 

A hálózatunk neve regisztrált védjegy, elsősorban a gyógyászat és az egészségügy területén tevékenykedünk. Az, hogy összekötnek minket a  koronavírus valamelyik törzsével, árt a hírnevünket. Gondoljanak csak bele, ha valaki meghal az omikron miatt. Egy barátod vagy egy rokonod! Nem fogsz egy ugyanolyan nevű klinikára menni.

- indokolta Padar a bírósági panaszát

A vállalkozó azt is nehezményezi, hogy kukába kidobott pénz volt az interneten népszerűsítenie a vállalkozást. Most, ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy "omicron" az első helyeken már nem az ő klinikái, hanem a vírussal foglalkozó cikkek bukkannak fel. "Óriási anyagi veszteségeim lesznek emiatt!" - mondta.

az állandóan mutálódó SARS-CoV-2 vírus változatait a politikai korrektség szellemében kezdték el a görög ábécé betűivel jelölni. Így lett a korábban "brit", "indiai" vagy "brazil" mutánsból alfa, béta vagy delta mutáns, illetve a Dél-Afrikában megjelent változatból omicron. Az új vírusvariáns komoly aggodalmat keltett a tudományos közvéleményben nagy számú, eddig ebben a kombinációban nem létező mutációi miatt. Egyelőre azonban nem erősítették meg, hogy a variáns veszélyesebb lenne a korábbiaknál, sőt, vannak kutatók, aki szerint a vírus éppen amiatt lehet gyengébb, mert annyi mutációval rendelkezik. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.