2021. szeptember 10., 18:18

Bekérették a moszkvai amerikai nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

Bekérették az orosz külügyminisztériumba John Sullivant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetét - közölte péntek délután több orosz hírügynökség.

John Sullivan
Fotó: TASR/AP

Sullivan, aki mintegy 20 percig tartózkodott a diplomáciai tárca épületében, nem válaszolt a bekéretésére vonatkozó újságírói kérdésekre.

Janon Rebholz, az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet sajtóattaséja a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a nagykövetet Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes fogadta, hogy megvitassa vele Joe Biden amerikai elnök törekvését a stabil és kiszámítható kapcsolatokra.

Ugyanez a hírügynökség, valamint a TASZSZ diplomáciai forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet behívásának oka az orosz választásokba való amerikai beavatkozás volt. További részleteket nem osztottak meg.

Az orosz választók szeptember 17-19. között szavaznak a szövetségi parlament alsóházának mandátumairól. Ezzel egyidejűleg kilenc régió vezetőjét közvetlenül, további háromét pedig közvetve választják meg, és eldől 39 regionális törvényhozás sorsa is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.