2021. szeptember 10., 18:18

Bekérették a moszkvai amerikai nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

Bekérették az orosz külügyminisztériumba John Sullivant, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetét - közölte péntek délután több orosz hírügynökség.

John Sullivan
Fotó: TASR/AP

Sullivan, aki mintegy 20 percig tartózkodott a diplomáciai tárca épületében, nem válaszolt a bekéretésére vonatkozó újságírói kérdésekre.

Janon Rebholz, az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet sajtóattaséja a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a nagykövetet Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes fogadta, hogy megvitassa vele Joe Biden amerikai elnök törekvését a stabil és kiszámítható kapcsolatokra.

Ugyanez a hírügynökség, valamint a TASZSZ diplomáciai forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet behívásának oka az orosz választásokba való amerikai beavatkozás volt. További részleteket nem osztottak meg.

Az orosz választók szeptember 17-19. között szavaznak a szövetségi parlament alsóházának mandátumairól. Ezzel egyidejűleg kilenc régió vezetőjét közvetlenül, további háromét pedig közvetve választják meg, és eldől 39 regionális törvényhozás sorsa is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.