2021. július 15., 09:46

Barcelonába utazna? Jobb, ha tud róla

A koronavírusos fertőzöttek magas száma miatt éjszakai kijárási tilalmat tervez bevezetni a katalán regionális kormány a kiemelt turisztikai jelentőséggel bíró Barcelonában és a térség több más városában is.

koronavírus Barcelona buli
Fotó: TASR/AP

A regionális vezetés szerdai közlése szerint

az intézkedés éjjeli egy órától reggel hatig lenne hatályban,

amennyiben a legfőbb tartományi bíróság is jóváhagyja az elképzelést.

Az emberek a korlátozás idején csak nyomós indokkal hagyhatják majd el otthonaikat.

Az intézkedés nem terjedne ki az egész régióra, hanem csak azon 158 városra és településre, ahol nagyon sok fertőzöttet regisztrálnak.

Az intézkedés kifejezetten a fiatalokat célozza, gátat szabva a strandokon, parkokban, illetve köztereken tartott - helyben botellones néven ismert - buliknak. A járvány különösen a 30 évesnél fiatalabbak körében terjed Spanyolországban.

Katalóniában a 20 és 29 év közötti korosztályban 3385 fertőzött jut százezer főre.

A madridi egészségügyi minisztérium szerdán 26 390 új fertőzöttről tett bejelentést az utóbbi 24 órában.

Az esetszámok hirtelen emelkedése mögött a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsának terjedése áll, különösen a be nem oltott fiatalok körében.

Spanyolországban már kedden meghaladta a négymilliót a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, a kórban pedig legfrissebb adatok szerint 81 043-an hunytak el.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.