2023. október 13., 10:05
Frissítve: 2023. okt. 13. 13:43

Bajorországban legalább heten meghaltak egy közlekedési balesetben

Legalább heten életüket vesztették egy súlyos közúti balesetben Bajországban pénteken kora reggel.

Többször átfordult
A baleset helyszíne
Fotó: TASR

A jelentések szerint egy illegális migránsokat szállító furgon vezetője, hogy kikerülje a rendőri ellenőrzést hirtelen felgyorsított az út mellett álló rendőrökhöz közeledve, de elveszítette uralmát a jármű felett és letérve az útról felborult.

A kilenc ember szállítására alkalmas járműben több mint huszan utaztak, felnőttek és gyerekek. Személyazonosságukat még vizsgálják. Legalább hét személy életét vesztette. A kisbusz vezetője valószínűleg nincs a halálos áldozatok között. A baleset túlélői mind megsérültek. Mentésükhöz nagy erőket mozgósítottak, több mentőhelikoptert is a helyszínre vezényeltek.

A balesetet követően lezárták a délkeleti irányból Münchenbe vezető utat.

A balesetről német hírportálokon közölt jelentésekben kiemelik, hogy az országhatár és München közötti A94-es autópálya az egyik legfőbb németországi embercsempész útvonal, és a héten is történt már hasonló baleset rajta. Egy feltételezett embercsempész a határigazgatást végző szövetségi rendőrség egy mélységi ellenőrzést folytató járőre elől igyekezett elmenekülni autójával, amellyel négy utast szállított. A sofőr okozta balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.