Azonosították a néhai Robert Kennedy unokájának és dédunokájának holttestét

2020. április 9., 09:18
ma7 | MTI

Marylandben azonosították a néhai Robert Kennedy igazságügyi miniszter eltűnt unokájának és dédunokájának holttestét.

Maeve Kennedy Townsend McKean  és családja
Fotó: TASR / AP / Facebook / Maeve Kennedy Townsend McKean
Maeve Kennedy Townsend McKean archív felvétele

A negyvenéves Maeve Kennedy Townsend McKean és nyolcéves fia, Gideon a néhai igazságügyi miniszter lánya, Kathleen Kennedy Townsend gyermeke és unokája volt.

Kathleen Kennedy Townsend korábban - a családi kapcsolatain kívül - Maryland alkormányzójaként vált ismertté.

Mindketten a marylandi Chesapeake-öbölben indultak útnak a múlt csütörtökön, de a kenu a magas hullámokban felfordult, és az anya és fia holttestét napokkal később - kedden és szerdán - találták meg.

Az asszony özvegye, David McKean az egyik közösségi portálon azt írta: a felesége és a kisfia egy, az öbölnek a házukhoz közeli egyik torkolati szorosába röppent labda után indultak, de az erős széllökések és a nagy hullámok kisodorták őket a Chesapeake-öböl nyílt vizeire. Alig félórával ezt követően valaki észrevette őket, értesítette a rendőrséget, de már késő volt, a kenu eltűnt a hullámokban.

Larry Hogan, Maryland kormányzója részvétét fejezte ki a családnak. Az amerikai sajtóban a szomorú eset kapcsán felidézik, hogy Robert Kennedy másik unokája, Courtney nevű testvérének lánya, Saoirse Kennedy Hill 2019 nyarán hunyt el, kábítószer-túladagolásban.

Kövesse facebook oldalunkat is!