2022. március 21., 08:39

Az ukránok szerint az orosz elit merényletet tervez Putyin ellen

Az ukrán hírszerzés szerint az orosz elit merényletet tervez Vlagyimir Putyin elnök ellen.

Putyin
Fotó: TASR/AP

Az orosz politikai és üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport. A céljuk az, hogy eltávolítsák a hatalomból Putyint, amint csak lehet, és a Nyugattal helyreállítsák a gazdasági kapcsolatot, amely az ukrán háború miatt megsemmisült - állítja az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlege a szociáli hálón közzétett bejegyzésében.

Szerintük ez a csoport mérgezéssel (amelyet akár egy gyors lefolyású betegségnek is álcázhatnak) vagy egy „baleset” révén próbálhatja meg likvidálni az orosz elnököt. Állításuk szerint már az is megvan, ki örökölhetné meg Putyintól a hatalmat: Alexander Bortnyikov, az orosz Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója. 

Az ukrán hírszerzés szerint az információ az FSZB köreiből szivárgott ki hozzájuk.

Az információt független forrásból nem lehet megerősíteni, elképzelhető, az ukránok azt akarják elérni, hogy az orosz elnök még inkább bizalmatlanná váljon a saját környezetével szemben. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.