2022. február 3., 08:57

Az új német kancellár találkozni készül Putyinnal

Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy hamarosan találkozni készül Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában.

Olaf Scholz
Fotó: TASR/AP

Scholz a ZDF német közszolgálati televízió szerda esti műsorában közölte, hogy moszkvai látogatása tervbe van véve és "nemsokára meg is valósul", ugyanakkor pontos időpontot nem említett. "Hamarosan beszélek Putyinnal Moszkvában a szükséges ügyekről. Össze kell hangolni az Európai Unióval és a NATO-val kapcsolatos politikát" - fogalmazott Scholz, hozzátéve, hogy látogatása részleteit a megfelelő időben közzé fogják tenni.

A német kancellárt február 7-én fogadja Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban, hogy megvitassák az Oroszország és Ukrajna között kiéleződött feszültséget.

Scholz újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy nem fog Pekingbe utazni a pénteken kezdődő téli olimpiára. A német kancellár hetekig nem válaszolt egyértelműen a részvételét firtató kérdésekre, miközben több nyugati ország is csatlakozott a pekingi sporteseménysorozat amerikai kezdeményezésű diplomáciai bojkottjához emberi jogi aggályokra hivatkozva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.