lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2022. február 19., 19:45

Az osztrák és a német légitársaság február végéig felfüggesztette rendszeres járatait Kijevbe és Odesszába

Az osztrák légitársaság továbbra is heti háromszor indít járatot Lembergbe (Lviv) - írta az APA osztrák hírügynökség szombaton.

201511071018410.LUFTHANSA_2.jpg
Fotó: Pixabay

A feszültség fokozódása miatt az osztrák külügyminisztérium szombaton utazási figyelmeztetést adott ki Ukrajnára. Ebben a tárca felszólította az osztrák állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el Ukrajna területét, a nyugati régiót leszámítva. A minisztérium rámutatott: az elmúlt 24 órában tömegével történtek incidensek Kelet-Ukrajnában, és számolni kell a helyzet rosszabbra fordulásával. Bécs korábban csak a nem feltétlenül szükséges utazások elhalasztását javasolta.

Az osztrák diplomáciai személyzetet viszont megerősítették. A külképviseletek dolgozói továbbra is a helyszínen segítik honfitársaikat, hogy elhagyhassák az országot, illetve tartják a kapcsolatot ukrán partnereikkel - tájékoztatott a tárca.

A német külügyminisztérium is szigorított szombaton, és felszólította a német állampolgárokat, hogy sürgősen hagyják el az országot. A tárca szerint bármelyik pillanatban sor kerülhet a katonai összeütközésre.

A NATO is visszahívta munkatársait Kijevből. Az ukrán fővárosban található NATO-képviselet alkalmazottait Lembergbe és Brüsszelbe helyezték át - mondta el egy szóvivő.

Az észak-atlanti katonai szövetség több tucat munkatársa dolgozott a kijevi diplomáciai képviseleten. Ez volt a legnagyobb iroda, amelyet egy nem NATO-tag országban működtettek. A NATO emellett információs és dokumentációs központtal is rendelkezik Kijevben.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.