2023. május 5., 10:45

Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán hadsereg külföldi kiképzőinek egyik telephelyét

Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők külföldi kiképzőinek egyik telephelyét az észak-ukrajnai Csernyihiv területen - közölte pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel Szergej Zibinszkij, az orosz nyugati hadseregcsoport sajtóközpontjának vezetője.

Külföldi zsoldosok
Illusztráció
Fotó: Twitter

A tájékoztatás szerint "a hadseregcsoport csapást mért a külföldi kiképzők ideiglenes állomáshelyére, ahova a 119. területvédelmi dandár 163. zászlóaljának kiképzőit, katonáit, személyzetét és felszerelését telepítették Lizunovka település térségében".

Az orosz külügyminisztérium tavaly arról számolt be, hogy a 2022-es év végén több mint 60 országból több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába. Közlése szerint a legtöbben Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Romániából és az Egyesült Királyságból érkeztek.

A Krasznodari területen található Ilszkij olajfinomítóban két napon belül másodszor keletkezett tűz, amelyet sikerült gyorsan eloltani. Az esetnek nincsenek sérültjei. A lángok 60 négyzetméteres területen terjedtek el - számolt be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Krasznodari területi főigazgatósága pénteken.

A lángok helyi idő szerint 8.50 órakor csaptak fel, és mire a tűzoltók egységei a helyszínre megérkeztek, a helyi szolgálatnak sikerült eloltania őket. Ugyanitt előző nap 400 négyzetméteres területen volt tűz, sebesültek vagy halálos áldozatok azonban nem voltak, a lakosságot nem fenyegette veszély, a lángokat elfojtották.

A katasztrófavédelem szerint a tűz egy tartályban keletkezett, amelyben 4500 köbméter gázolajat tároltak. Az orosz Nyomozó Bizottság szerint a tűz egy ismeretlen drón támadása következtében keletkezhetett.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.