2023. augusztus 2., 13:16

Az olasz külügyminiszter szerint ki kell zárni a nyugati katonai beavatkozás lehetőségét Nigerben

Ki kell zárni bármilyen nyugati katonai beavatkozást Nigerben, mivel az az új gyarmatosítás benyomását keltené - kommentálta a nyugat-afrikai országban kialakult helyzetet Antonio Tajani olasz külügyminiszter egy szerda reggeli interjúban.

Tajani
Fotó: TASR/AP

Antonio Tajani kijelentette, szükség van nyomásgyakorlásra annak érdekében, hogy Nigerben helyreálljanak a demokratikus állapotok.

A diplomáciának kell felülkerekednie

- mondta.

Olaszországot Afrikában nem tartják újragyarmatosító erőnek

- hangoztatta. Hozzátette:

Afrika gazdasági erősítésén kell dolgozni, az egész kontinenst Olaszországnak, Európának és a Nyugatnak partnerként kell kezelnie.

Tajani úgy vélte, a nyugati-afrikai vegyes vállalatok támogatásával lehet elérni, hogy a jelentős nyersanyag-forrással bíró országok egyenértékűnek érezzék magukat partnereikkel.

Emlékeztetett, hogy Olaszország hat pontos csomagot dolgozott ki az afrikai országokkal való együttműködésre, és annak részét képezi az afrikai politikai, társadalmi vezetőréteg képzése is a közös párbeszéd erősítése érdekében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.