cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 16., 10:35

Az amerikaiak aggódnak, hogy Kína óriási kikötőt épít Peruban

A perui Chancay városában új kikötő épül, amely a legnagyobb, 15 méternél nagyobb merülésű teherhajók fogadására is alkalmas lesz.

USA aggódik
Épül a kikötő
Fotó: X (Twitter)

A Peruból Sanghajba irányuló nyersanyagszállítás jelenlegi 35 napról 25 napra csökken, mivel a rakományt nem kell majd átrakodni. Az új perui kikötő építése aggasztja az Egyesült Államokat, mert az építkezés növeli Kína befolyását Dél-Amerikában.

A kikötő Limától 80 kilométerre épül. Az építkezés 3,5 milliárd dollárba kerül, amelyhez a peruiak kínai bankoktól kaptak kölcsönt. A Cosco kínai hajózási vállalatnak többségi részesedése van a kikötőben.

A Wall Street Journal rámutatott, hogy ez lesz az első olyan kikötő Dél-Amerika csendes-óceáni partvidékén, amely a legnagyobb teherhajók fogadására alkalmas. Réz és más nyersanyagokat fog szállítani Peruból, Chiléből vagy Brazíliából közvetlenül Kínába.

Mivel nem kell majd a mexikói Manzanillóban vagy az észak-amerikai csendes-óceáni kikötőkben átrakodniuk, a szállítási idő tíz nappal csökken. Ugyanakkor olcsó kínai áruk és kínai elektromos autók áramolhatnak majd Dél-Amerikába.

"Ez még inkább megkönnyíti a kínaiak számára az erőforrások exportját a térségből, ami aggasztó lehet" - mondta Laura Richardson, az amerikai déli parancsnokság főnöke a kikötőépítésről még májusban.

Korábbi amerikai tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államok Ukrajnára és a Közel-Keletre való összpontosítása diplomáciai űrt teremtett Dél-Amerikában, amelyet Kína kihasznál.

Eric Farnsworth volt amerikai diplomata figyelmeztetett:

Ez nem csak üzleti kérdés, hanem stratégiai kérdés".

A Cosco szerint a kikötő egy tisztán kereskedelmi projekt, amelynek célja a kereskedelem fellendítése és a fejlődés elősegítése. "Semmi sincs mögötte" - mondta Gonzalo Rios, a Cosco perui vezérigazgató-helyettese.

Az Egyesült Államok Peru iránti megnövekedett érdeklődése azzal függhet össze, hogy Peru részt vehet a novemberi ázsiai-csendes-óceáni csúcstalálkozón.

Hszi Csin-ping kínai elnök is várhatóan még ebben az évben Chancayába érkezik a kikötő felavatására. Ez lenne az első dél-amerikai útja a koronavírusjárvány óta.

Az amerikaiak elaludtak, és csak most ébrednek fel"

- mondta John Youle, egy volt perui amerikai diplomata, aki üzleti életben tevékenykedik.

A kínai vállalatok mintegy 100 külföldi kikötőt ellenőriznek vagy üzemeltetnek.

Az AidData, a Virginia Commonwealth University William & Mary kutató laboratóriumának adatai szerint Kína 2000 és 2021 között közel 30 milliárd dollárt adott külföldi projektekre, 46 országban folyó építkezésekre. Néhányat az Új Selyemút terv részeként építenek.

A perui kikötő mérete azért is aggodalomra ad okot, mert a kínai haditengerészet már megelőzte az Egyesült Államokat a hajók számában, és most fejezi be a harmadik nagy óceánjáró repülőgép-hordozóját.

A kínai kikötők hálózatát is építi a világ minden táján, már épített egyet Dzsibutiban, és további kikötőkről írt alá megállapodást Kambodzsával, Egyenlítői-Guineával, Namíbiával, Vanuatuval és a Salamon-szigetekkel, amelyekkel már biztonsági megállapodásokat kötött.

A Defense One a RAND Corporation elemző cégre hivatkozva megállapította, hogy a kikötői hálózat és az épülő flotta egyelőre nem jelent veszélyt az Egyesült Államokra.

A kínaiaknak nincsenek katonai együttműködési szerződéseik az egyes országokkal, elsősorban kölcsönökön keresztül gyakorolnak nyomást. A kínaiaknak nincs egységes parancsnokságuk sem, az egyes területeken végzett műveletek más-más parancsnokság alá tartoznak. Az építkezést helyenként a helyi erőforrások hiánya is nehezíti.

A RAND elemzése szerint a kínai támaszpontok legalább 2030-ig nem jelentenek majd kockázatot. Ez azért is van így, mert Kína most elsősorban a Kína előtti tengerekre és az azokon belüli szigetekre összpontosít.

A kínai törvények megkövetelik a kínai vállalatoktól, hogy hozzájáruljanak a nemzetbiztonsághoz, ami a kínai haditengerészet hajóinak kedvezményes belépését vagy értékes információk megosztását jelentheti"

- figyelmeztetett Isaac Kardon, a Carnegie Endowment for International Peace munkatársa.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.