2023. december 29., 09:01

Az amerikai hadsereg megsemmisített egy támadó drónt és egy rakétát a Vörös-tenger felett

Az amerikai hadsereg megsemmisített egy támadó drónt és egy rakétát csütörtökön, amelyeket a jemeni húszi lázadók indítottak a Vörös-tenger déli részéről.

USS Mason (DDG-87)
USS Mason (DDG-87)
Fotó: U.S. Navy/Katrina Parke

A drónt és a ballisztikus rakétát a Mason amerikai hadihajó lőtte le a Vörös-tenger déli részén - közölte az Egyesült Államok közel-keleti regionális parancsnoksága (Centcom) csütörtökön az X közösségi médiaplatformon.

A térségben tartózkodó 18 hajó egyikében sem keletkezett kár, és sérülésekről sem érkezett jelentés. Október 19. óta ez volt a huszonkettedik támadás, amelyet a húszik a nemzetközi hajózás ellen kíséreltek meg" -

írták a bejegyzésben.

A gázai övezeti háború kirobbanása óta a teheráni vezetés hátszelét élvező jemeni húszi lázadók fokozták támadásaikat kereskedelmi és hadihajók ellen a Vörös-tengeren. A húszik a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet leállítását követelik.

Az amerikai hírszerzés mindemellett azt állítja, hogy Irán áll a támadások hátterében, amelyek megzavarták a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonalán, a Szuezi-csatornán keresztüli kereskedelmi forgalmat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.