cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. március 2., 12:16

Ausztria újabb rendőröket küld a magyar-szerb határ megfigyelésére

Bécs, 2020. március 2., hétfő (MTI) - Ausztria újabb rendőröket küld Magyarországra, a magyar-szerb vasúti forgalom megfigyelésére - jelentette be Karl Nehammer belügyminiszter az ORF Zib2 című műsorában. A tárcavezető arról is beszélt: Ausztria kész arra, hogy szükség esetén megvédje határait.

Karl Nehammer
Karl Nehammer osztrák belügyminiszter
Fotó: MTI

Ha ismét migránsok érkeznének az osztrák határhoz, a törvény értelmében megállítják őket - jelentette ki a belügyminiszter a vasárnap este sugárzott műsorban.

Karl Nehammer hangsúlyozta azt is, hogy az Európai Unió külső határait meg kell védeni. Arról is beszélt, hogy egy biztonsági hálózat kialakítására törekednek; ennek értelmében újabb rendőröket és szükség esetén anyagi támogatást is biztosítanak Görögországnak; segítik a menekültútvonalaknál elhelyezkedő kelet- és nyugat-balkáni országokat, és az intézkedés részeként újabb rendőröket küldenek a magyar-szerb határhoz is.

A migránsokat "hamis ígéretekkel" csalogatják a török-görög határhoz - mondta a belügyminiszter. Karl Nehammer kifejtette: az embereknek meg kell érteniük, hogy ennek semmi értelme, ezért a származási országuk nyelvén, a közösségi médián keresztül próbálják megszólítani őket, hogy ne keljenek útra.

A tárcavezető hangsúlyozta az Európai Unió és a Törökország közötti megállapodás betartásának fontosságát is. Aggasztónak nevezte, hogy "emberek sorsából és szenvedéséből politikát csinálnak", hiszen jelenleg 18 ezren keltek útra az Európai Unió irányába.

Emlékeztetett arra is, hogy Törökország a megállapodás értelmében 6 milliárd eurót kap az EU-tól. Recep Tayyip Erdogan török elnök újabb anyagi követelésére reagálva úgy fogalmazott: érthető, hogy az Európai Bizottság szigorúan ellenőrzi, mire fordítják a pénzt.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.