2022. november 11., 09:43

Ausztria meghosszabbítaná a határellenőrzést

Ausztria december 12-ig meghosszabbítaná az ellenőrzést a szlovák határon.

Tovább is fenntartják
Fotó: TASR
Gerhard Karner

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a magyar és a szlovén határon legalább még fél évig ellenőrizni fogják a beérkező forgalmat.

Gerhard Karner az intézkedést az illegális migrációval indokolta, megjegyezve, hogy ez az embercsempészek elleni harc elengedhetetlen része. Rámutatott: Csehország hasonlóképpen meghosszabbította az ellenőrzéseket szlovák határán.

Vít Rakusan cseh belügyminiszter csütörtökön közölte, hogy mivel az embercsempészettel kapcsolatos helyzet nem javul, a szlovák határon december 13-ig érvényben maradnak a határellenőrzések.

Az erősödő illegális migrációs nyomásra hivatkozva elsőként Csehország vezetett be szeptember 29-én ideiglenes határellenőrzést szlovákiai határán. Az eredetileg 10 napra szóló intézkedést Prága többször meghosszabbította. Ausztria ugyancsak szeptember végén, nem sokkal Csehország után vezetett be szlovák határszakaszán ideiglenes határellenőrzést, amelyet szintén többször meghosszabbított.
 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.