2023. február 6., 10:34

Anya és hét gyermeke halt meg egy lakástűzben Franciaországban

Egy negyvenes éveiben járó anya és hét gyermeke halt meg egy hétfő hajnali lakástűzben Charly-sur-Marne-ban, Franciaországban - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Négyen kórházban
Illusztráció
Fotó: Facebook

A Párizstól 80 kilométerre északkeletre fekvő, 2600 fős kisváros központjában az egyik sorházban csaptak fel a lángok helyi idő szerint hajnali egy óra előtt, a tűzoltókat a szomszédok riasztották.

A 2 és 14 év közötti gyerekek - öt lány és két fiú -, valamint szüleik a sorház második emeletén aludtak, amikor a tűz kitört - közölte a csendőrség.

A kiérkező mentősök megpróbálták újra éleszteni a gyermekeket, de már nem tudták megmenteni az életüket.

A nő férjét a mentősök súlyos égési sérülésekkel a településtől 20 kilométerre fekvő château-thierry-i kórházba szállították.
Az oltásban 16 mentőközpont 80 tűzoltója segédkezett, akik a kora reggeli órákra sikeresen eloltották a tüzet.
A tűz oka egyelőre ismeretlen, ezért a hatóságok további vizsgálatot rendeltek el.

A legutóbbi hasonló tragédia december 16-án történt, amikor hat ember, köztük négy gyermek vesztette életét egy hétemeletes társasházban keletkezett tűzben Vaulx-en-Velinben, egy városrehabilitáció alatt álló munkásnegyedben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.