2022. november 9., 12:03

Amerikai választások: Donald Trump egykori szóvivője lett Arkansas első női kormányzója

Sarah Huckabee Sanders, Donald Trump volt elnök egykori szóvivője nyerte meg a keddi kormányzóválasztást az amerikai Arkansas államban, így ő lesz az állam első női vezetője.

Sarah Huckabee Sanders
Fotó: TASR/AP

Sanders Chris Jones demokrata párti jelöltet győzte le a hagyományosan republikánus párti államban, ahol a volt elnök továbbra is népszerű.

Az új vezető Mike Huckabee korábbi kormányzó lánya, kampányában pedig azt ígérte, hogy Joe Biden elnöksége és a "radikális baloldal" ellen fog küzdeni. Kedd esti győzelmi beszédében sem Trumpot, sem Bident nem említette.

Ez a választás arról szólt, hogy a csúcsra juttassuk Arkansast. Tudom, hogy Arkansas lehet az első és elszántam magam arra, hogy én legyek az a vezető, aki ezt megcsinálja

- szögezte le a politikus.

Sarah Huckabee Sanders Asa Hutchinson republikánus politikust váltja az állam élén, aki már nem indulhatott többször a kormányzói posztért. Hutchinson is Sanders mellett kampányolt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.