2021. december 3., 15:40

Állítólag Sasváron kapta a vírust a covidban elhunyt vatikáni nuncius

Hatvanhét éves korában a koronavírus következtében csütörtökön elhunyt Aldo Giordano érsek, az Európai Unió apostoli nunciusa. A vírussal állítólag Ferenc pápa szeptemberi szlovákiai látogatásán során fertőződött meg, számol be róla a La Stampa olasz napilap.

Sasvár
Fotó: TASR

Az Il Mattino nápolyi napilap azt írja, hogy Ferenc pápa szlovákiai látogatásának utolsó napján több tucat egyházi méltóság, köztük bíborosok fertőződtek meg Sasváron, köztük az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának akkori elnöke, Angelo Bagnasco bíboros és több nuncius is.

A nápolyi napilap szerint, Giordano „nem volt teljesen beoltva”.

A belgiumi Leuven egyik egyetemi kórházának intenzív osztályán kezelték, itt is hunyt el. Az olasz Giordano idén májusban lett a Vatikán EU-nunciusa, Alain Lebeaupin francia érseket váltva a tisztségben.

Aldo Giordano 1954-ben született az észak-olaszországi Cuneóban, 1979-ben szentelték pappá. Tanulmányait Milánóban és Rómában végezte. Doktorátusa után a fossanói egyházmegyeközi szemináriumban filozófiát tanított 14 éven át, miközben széleskörű lelkipásztori szolgálatot folytatott. 1995 májusában nevezték ki az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsához főtitkárnak. Az Európai Unió püspökei között 13 éven át folytatta a szervező és közösségteremtő munkát. 2002-ben pápai káplánná, majd 2006-ban pápai prelátussá nevezték ki. 2008-ben lett a strasbourgi Európa Tanácsnál a Szentszék állandó képviselője. Innét nevezték ki 2013-ban venezuelai apostoli nunciusnak és még abban az évben püspökké szentelték. Több könyv szerzője, 2013-ban publikálta gyűjteményes kötetét „Lehetséges egy másik Európa – az Öreg Kontinens keresztény eszméi és távlatai” címmel.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.