Aktivisták tiltakoztak a Tönnies érintett vágóhídjánál Németországban

2020. július 4., 19:13
ma7 | MTI

Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve.

Tönnies-tiltakozók
Fotó: DPA
Tönnies-tiltakozók

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy "ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának. Állítsák le a húsipart!" - hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput.

A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.

Kövesse facebook oldalunkat is!