2020. november 4., 07:03

A Twitter jobboldali hírfiókokat függesztett fel

Szabályszegésre hivatkozva több, a közelmúltban létrehozott, jobboldali hírterjesztő fiókot függesztett fel a Twitter az amerikai elnökválasztással kapcsolatban - közölte a cég kedden.

Twitter-blokk
Fotó: Reuters
Illusztráció

A Twitter azt tudatta, hogy a különböző fiókok az oldal szabályait megsértve koordinálták tevékenységüket, azonos üzeneteket osztottak meg, holott látszólag nem volt közük egymáshoz.

Az egyik ilyen oldalnak, az SVNewsAlertsnek a múlt héten már 69 ezer követője volt. A fiókon gyakorta jelentek meg a választással összefüggő zavargásokkal kapcsolatos üzenetek, és a választás biztonságával és megbízhatóságával kapcsolatban vetett fel sűrűn kérdéseket. Rendszeresen jelentek meg bejegyzések arról is, hogy a demokrata pártiak csalásra készülnek, emellett követői figyelmébe ajánlotta Donald Trump republikánus párti elnök beszédeit és nagygyűléseit is.

Az SVNewsAlerts a Facebookon is aktív, 20 ezer követővel, de a másik internetes óriásvállalat egyelőre nem kommentálta a Twitter döntését.

Az amerikai szenátus egyik múlt heti bizottsági meghallgatásán a republikánus törvényhozók élesen bírálták mások mellett a Twitter és a Facebook vezetőit a platformokon alkalmazott "cenzúra" miatt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.