cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 16., 20:32

A szárazság miatt több francia régióban is betiltották a medencék felállítását

A tartós szárazság miatt több régióban is betiltották a úszómedencék felállítását vagy a meglévők feltöltését Franciaországban - tudatta a Les Échos nevű francia napilap szerdán.

Spórolni kell a vízzel
Fotó: Facebook/ma7

Franciaország déli részét szárazság sújtotta az elmúlt napokban, mely erdőtüzekhez és evakuálásokhoz is vezetett. Az országban található a kontinensen a legtöbb magánmedence, melyekre a koronavírus-járvány alatt jelentősen megugrott a kereslet, a szélsőséges időjárási körülmények miatt azonban az érintett térségekben használatukat korlátozták.

Az erdőtüzek sújtotta dél-franciaországi Pyrénées-Orientales megyében már május 10. óta szabályellenes a felállítható medencék vásárlása, míg máshol a víztakarékosság miatt az ilyen medencék feltöltését tiltották meg.

A francia uszodaipari egyesület (FPP) arról számolt be, hogy az infláció és az ukrajnai háború egyéb gazdasági következményei mellett a bevezetett korlátozások még nagyobb kárt okoznak az üzletágnak.

Az éghajlatváltozás nagyban hozzájárul a medencék iránti kereslet növekedéséhez, mely nemcsak a melegebb, déli országrészben volt tapasztalható, hanem északon, Normandia és Bretagne területén is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.