2020. október 9., 11:14

A Mission Impossible 7. kórházi forgatása ellen tiltakoznak Rómában

A Mission Impossible 7. című film kórházi forgatása ellen tiltakoznak az ott dolgozók Rómában.

Mission Impossible 7.
Tom Cruise
Fotó: Paramount Pictures

Négy napon át forgat a filmes stáb a római I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak.

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete ezért tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba.

Forgatási díszletté alakították az első emelet egyik nagy termét, ahol egyébként a kórház vezetősége dolgozik. Nem tudni, miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.

A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan"

- idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is.

Mission Impossible 7.
Tom Cruise a tetőn
Fotó:  Chiabella James

A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra rúgnak.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.