A klímaváltozás miatt aggódnak leginkább az európai fiatalok?

2021. április 21., 13:31
ma7 | MTI

Az európai fiatalokat a klímaváltozás aggasztja leginkább még a koronavírus-világjárvány ellenére is - derült ki az Ipsos szerdán ismertetett felméréséből.

Fotó: unsplash.com
Képünk illusztráció!

A 23 európai országban több mint 22 ezer fiatal körében készített kutatásban a válaszadók mintegy fele azt mondta, hogy a globális felmelegedést tartják az emberiség legsúlyosabb problémájának.
Aggodalmaik második helyére 44 százalékuk a környezetkárosítást sorolta, 36-36 százalékuk a fertőző betegségeket és szegénységet nevezte súlyos problémának. A válaszadókat arra kérték, hogy a három legégetőbb problémát sorolják fel.

A felmérést az Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB) rendelte meg,  online készítette az Ipsos tavaly októberben és novemberben. A 15-35 éves korosztályban tízből több mint nyolcan nagyon vagy igen nagyon aggódnak a klímaváltozás miatt.

Csak a megkérdezettek 3 százaléka mondta, hogy egyáltalán nem aggódik és nyolc százalék azt válaszolta, hogy nem hisz a klímaváltozásban.

A dél-európai fiatalokat jóval inkább aggasztja a klímaváltozás, mint a kontinensen máshol élő társaikat, a spanyolok 71, a portugálok 63 százaléka mondta, hogy nagyon aggódik, szemben a litván fiatalok 23 százalékával.

Kövesse facebook oldalunkat is!