2023. május 19., 16:20

A georgiai elnök nemkívánatosnak nevezte a Moszkva és Tbiliszi közötti légi járatot

Nemkívánatosnak nevezte az Oroszország és Georgia közötti légi összeköttetés újraindítása után pénteken érkezett első, Moszkva-Tbiliszi járatot Szalome Zurabisvili georgiai elnök.

Neki nem tetszenek az orosz j§ratok
Szalome Zurabisvili
Fotó: Wikipédia

A politikus a Twitteren azt írta: "a georgiai nép ellenállása ellenére Oroszország nemkívánatos járatot indított Tbiliszibe".

Az orosz Azimut légitársaság gépe pénteken szállt le Tbiliszi nemzetközi repülőterén. Négy év után ez volt az első közvetlen járat az orosz fővárosból a georgiaiba.

Tbiliszi légikikötője közelében többtucatnyi ember tüntetett a járat érkezése ellen. A repülőtéren megerősített rendőri egységek teljesítettek szolgálatot. A rendfenntartók nem engedték be a tüntetőket a létesítménybe. Az első járat utasai azonban rendben távoztak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök május 10-én aláírta a georgiai állampolgárok vízumkötelezettségének május 15-től történő eltörléséről szóló rendeletet. Egy másik rendelettel pedig eltörölte az orosz légitársaságok járatainak és a Georgiába irányuló utazások értékesítésének 2019 óta érvényben lévő tilalmát. Az első légitársaság, amely engedélyt kapott a Tbiliszi és Moszkva közötti járatok üzemeltetésére az orosz Azimut, amely május 19-től elindította rendszeres járatait.

A georgiai nemzeti légitársaság, a Georgian Airways május 20-án kezdi meg a napi járatok indítását Tbilisziből. Egy másik orosz légitársaság, a Red Wings júniustól indít járatokat Georgiába.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.