2020. január 29., 09:28

Tárlatvezetéssel egybekötött megnyitó

Felvidéki szemmel a címe, annak a fotókiállításnak, amelyet a felvidéki magyar amatőr fotós, Karaffa Attila szervez vándorkiállítás formájában a szülőföldjén és az anyaországban. Legutóbb, január 24-én Székesfehérvárott, a Kisfaludi Közösségi Házban mutatkozott be a dunaszerdahelyi születésű fényképész.

Karaffa Székesfehérvár
Fotó: ma7

A megjelenteket Perényi László közművelődési szakember üdvözölte, majd Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. Beszédében örömét fejezte ki, hogy felvidéki magyar fényképészt köszönhetnek a közösségi házban.

A tárlatot Rajkovics Péter, Perfects Rt. igazgatója, író, szerkesztő mutatta be a közönségnek.  Kiemelte, hogy milyen nagy öröm minden alkalommal a szülővárosukból, Dunaszerdahelyről érkezve az anyaország közönségének bemutatni Felvidék egy-egy darabját, de nem csak azt, hiszen a fényképész alkotásain a magyarság, a hitünk, a sport és az épített örökségünk egyaránt megjelenik. A képek Európa több helyszínén születtek, de az alkotók mélyen kötődik a városához, ahhoz a településhez, amely az elmúlt 80 évben a két szélsőséges ideológia, a fasizmus és a kommunizmus alatt egyaránt kényszeres átalakuláson ment keresztül, a rendszerváltozás után viszont igyekszik újra megtalálni saját igazi arcát és hangulatát.

Maga a fotós is szólt a jelenlevőkhöz, aki elmondta, hogy fényképein keresztül értékeket szeretne közvetíteni. Majd tárlatvezetés tartott és meg-megállva mindegyik fényképéhez fűzött pár gondolatot, illetve rövid beszélgetés formájában megismerhették a kultúraszeretők a felvidéki magyar fényképész életét és munkásságát.

-nns-

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.