2020. január 16., 09:56

Örök inkognitó – új kiállítással jelentkezik Szabó Ottó

Január 23-án nyílik meg Kassán, a MaJel Rovás Központ Figuratif Galériájában Szabó Ottó képzőművész Örök inkognitó című új kiállítása. Az alkotó a címmel arra utal, az ember az egész életét leéli úgy, hogy igazi valóját nem fedi fel senki előtt.

img_0212-jpg
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergely

Szabó Ottó a ma7.sk-nak elmondta, az új kiállítás egy korábbi, Ismeretlen ismerős című projektjének a folytatása, az mintegy vázlatként funkcionált a mostani anyaghoz. Az új képek mérete nem annyira egységes, ahogy azt tőle megszokhattuk, kisebbek-nagyobbak, alapjaikat ugyanis az alkotó naplójegyzetei, élménytöredékei, vázlatai adják.

A kiállítás címe – Örök inkognitó – arra utal, hogy az ember leéli az egész életét úgy, hogy valójában nem fedi fel igazi valóját, kilétét senki előtt. Gyakran még saját maga előtt is titok marad.

„Azok is, akik úgymond öntudatra ébrednek, azok is el vannak foglalva azzal, hogy megtalálják önmagukat, hogy kik ők, mi célból születtek, mi a küldetésük. Ez foglalkoztat engem. Ez az örök inkognitó valójában létezésem egyik alappilére. Ezt próbálom különböző helyzetekből megvizsgálni, felnyitni, megmutatni ezt az állarcot, fellebbenteni a fátylat erről a rejtőzködésről” – magyarázta Szabó Ottó.

A kiállítás anyagát többnyire sötét képek alkotják, amelyeken időnként felvillannak bizonyos részletek.

„Az egységes tematika a cím maga, illetve az egzisztencialista filozófia. Ez minden kiállításomat, minden anyagomat végig kíséri, valójában én ezzel foglalkozom egy életen keresztül. Keresem a saját nyomaimat” – fogalmazott az alkotó.

A kiállítás megnyitóját 2020. január 23-án tartják 18.00 órai kezdettel a kassai MaJel Rovás Központban, a Figuratif Galériában (Erzsébet u. 42.). A tárlat február 4-ig lesz látható, ugyanis február 7-én Komáromban, a Limes Galériában nyílik meg a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség (eNRA) csoportos kiállítása, Szabó Ottó pedig ezeket a képeket állítja ki.
Szabó Ottó - Örök inkognitó
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.