cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. november 9., 09:59

„Nyomorom Gyomokban ” – fiatal képzőművész tárlata Pécsett

November 8-án nyitották meg Pécsett a Rácz Aladár Közösségi Házban a fiatal Dunaszerdahelyről származó képzőművész, Zsigrai Eszter első önálló kiállítását.

Zsigrai Eszter

A "Nyomorom Gyomokban" című kiállítás a változatos technikai megoldásokkal dolgozó képzőművésznő újabb munkáiból való válogatás, természeti installációk közt tálalva.

A kiállítást dr. habil Nemes Csaba DLA festőművész, az alkotó mestere nyitotta meg. Az eseményen verseit adta elő Rumi Enikő, költő.

A fiatal, felvidéki alkotó, Zsigrai Eszter korábbi munkáin is természetes anyagok képzőművészeti alkalmazásával foglalkozott, ilyenek az eco-print technikával készült festményei. Ezen műveiből továbblépve a természetes és a mesterséges technikákat állította szembe, itt már cianotípiával, egy kamera nélküli fotótechnikával dolgozott. Később a funkció kérdésével foglalkozott, nagyméretű takaróin a textil természetes anyagokkal való megfestésén túl, azok használhatóságát is vizsgálta.

Zsigrai Eszter

A kiállításon először kerül interaktív formában bemutatásra legújabb műve, melyben mindezen elvek egyesülnek: egy több funkcióban használható kabát-takaró, az alkotó cianotípiával megörökített teste köré építve.

A mű felvezeti Zsigrai Eszter alkotásainak új irányát, melyben az ember belső működéseinek ad formát, méghozzá egészen abszurdat.

A kiállítást megtekintőknek lehetőségük van belebújni a bemutatott, különleges esztétikumú, szó szerint kibelezett alkotásba.

Zsigrai Eszter

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának végzős festőművész hallgatójának számos csoportos kiállítás után ez az első önálló bemutatkozása. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.