2020. június 24., 19:24

Megnyílt a világhírű Inkák aranya kiállítás Pozsonyban! (Képgalériával)

A fővárosba érkezett a páratlan Inkák aranya nevezetű kiállítás, amelynek aranykincsei mától megtekinthetők a pozsonyi vár kiállítótermeiben.

Médialapozó
Fotó: Radi Anita

A világhírű Inkák aranya (Poklad Inkov) nevezetű kiállítás a perui kormány támogatásával jött létre, és a világ legnagyobb aranykincsét mutatja be, amely a Dél-Amerikát egykoron uraló nép gazdagságát és fejlettségét szemlélteti.

Az említett aranykincs elsőként hagyta el a dél-amerikai kontinens határait, hogy Európában kerüljön bemutatásra Peru történelme.

ink2
Fotó:  Radi Anita

A rituálék misztikuma, az aranynak, mint isteni esszenciának a kultusza az inkák civilizációjából egy olyan lenyűgöző birodalmat teremtett, amely egykor elvarázsolta a spanyol hódítókat, és ma is csodálatot és tiszteletet kelt.

A pozsonyi kiállításon felbecsülhetetlen értékű, több ezer éves aranykincseket lehet megtekinteni: páratlan aranyékszereket, aranymaszkokat, szobrokat, lándzsákat, késeket, avagy inka fejdíszeket.

Szintén megtekinthetők az egyes inka építmények, rituális helyek és a legendás Machu Picchu modelljei. A grafikai panelek segítségével pedig megismerhetjük az amerikai kontinens betelepülését, ahogy a híres inka harcosok és uralkodók történetét is. (A kiállításról bővebben a Magyar7 jövő heti számában olvashatnak.)

ink9
Fotó:  Radi Anita

A nagyszabású Inkák aranya című kiállítást 2020. június 24-től 2020. október 15-ig lehet megtekinteni a pozsonyi vár kiállítótermeiben. 

+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.