cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. március 3., 12:42

Veszélyben a vietnámi futam megrendezése

Kétségessé vált a vietnámi Forma-1-es futam megrendezése, miután az ázsiai országban a koronavírus-járvány miatt beutazási korlátozást rendeltek el az Olaszországból érkezőkkel szemben.

Forma-1
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR / AP

Hétfőtől az Olaszországból érkezőknek - Kínához, a Koreai Köztársasághoz és Iránhoz hasonlóan - vízumért kell folyamodniuk, majd a Vietnamba való belépés után kéthetes karanténba kerülnek - jelentette be Vu Duc Dam miniszterelnök-helyettes.

Kína után a Koreai Köztársaság és Olaszország a leginkább érintett a járványban.

A Forma-1-es istállók közül a Ferrarinak és az Alpha Taurinak is Olaszországban van a székhelye, akárcsak a sorozat gumigyártójának, a Pirellinek.

A vietnámi futamra a tervek szerint április 5-én kerül sor.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) február 12-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják az április 19-re tervezett Forma-1-es Kínai Nagydíjat.

A kedd délelőtti adatok szerint a világ 76 országában 90 914 fertőzést tartottak számon. Közülük 3116-an haltak meg. Az új fertőzések száma 763, a haláleseteké 38.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.