cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. november 10., 09:22

Sajtóértesülés szerint nem lesz Vietnamban Forma-1-es verseny

Sajtóértesülések szerint az idei évről elhalasztott első Forma-1-es Vietnami Nagydíjat jövőre sem rendezik meg, mert az ázsiai országban nincs meg a szükséges politikai támogatottsága a versenynek.

Forma-1
Fotó: TASR / AP

A BBC és az autósporttal foglalkozó több szaklap is azt írta kedden, hogy így 22 futamos lehet a jövő évi világbajnoki sorozat, amely március 21-én Melbourne-ben rajtol majd és december 5-én Abu-Dzabiban zárul.

A Hanoiba tervezett városi versenynek fenntartott április 25-i dátum egyelőre szabad, a vietnami kormányzat ugyanis a választásokra és a koronavírus-járvánnyal összefüggő krízishelyzetre koncentrál.

A 22 versenyhétvége azonban így is rekordnak számít, eddig a leghosszabb vb-idény 21 futamból állt. Az idei szezonban a hollandiai Zandvoort is visszatért volna az F1-es programba, ám a világjárvány miatt ez is meghiúsult. A tengerparti pálya azonban szeptember 5-i dátummal szerepel a jövő évi naptárban, amelyben az első szaúdi nagydíj is helyet kapott november 28-ra tervezve.

A 2021-es idény programja egyelőre a tervezés fázisában jár, a mostani szezon a világjárvány miatt március helyett csak júliusban kezdődhetett el.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.