2020. szeptember 27., 13:10

Hamilton szerint a pole pozíció nem éppen ideális a rajthoz Szocsiban

Magához képest szokatlan körülmények között, nagy izgalomra okot adó helyzetben szerezte meg Lewis Hamilton Formula–1-es karrierje 96. pole pozícióját. A Mercedes versenyzője nem különösebben örült a rengeteg izgalomnak, ráadásul abban sem biztos, hogy az első rajtkockából indulva lesz a legnagyobb esélye a győzelemre vasárnap.

Hamilton
Fotó: AFP
Lewis Hamilton

Csapattársa, Valtteri Bottas szerint a gumik okozták azt, hogy nem tudott igazán harcba szállni a pole-ért, míg Max Verstappen az időmérő előtt nem is reménykedett abban, hogy végül majd az első sorból vághat neki a futamnak. A Ferrariját összetörő Sebastian Vettel elmondta, hogy mi okozta a balesetét.

Még volt némi mozgásterem, ezért növeltem a sebességet, aztán hirtelen elveszítettem az uralmat a gépem felett, utána pedig már nem tudtam korrigálni.  Az időmérőn különösen az első szektorban szenvedtem. Próbáltam nagyobb kockázatot vállalni, de már a kettes kanyarban megindult az autó, utána pedig ugyanez történt a négyesben is. Nyilván nem örülök neki, ráadásul jobban szenvedtem a kvalifikáción, mint a délelőtti edzésen.”

Lewis Hamilton a 96. rajtelsőségét szerezte meg Szocsiban, ám az vitathatatlan, hogy ezért a pole-ért keményen meg kellett küzdenie. A Q2-ben ugyanis törölték az első gyors körét, és amikor bő két perccel a szakasz vége előtt lengették a piros zászlót Sebastian Vettel balesete miatt, a hatszoros világbajnok továbbra is idő nélkül állt. Mint később pontosan kiderült, egész pontosan 1.1 másodpercen múlt, hogy Hamilton felért a gyors körére a Q2 végén, de sikerült továbbjutnia, az utolsó szakaszban pedig új pályacsúccsal hódította el a pole pozíciót.

Hamiltont egyébként az időmérő után másik három versenyzőhöz hasonlóan vizsgálták a sportfelügyelők, ám végül nem találták vétkesnek, így megtarthatta az első rajthelyet.

A futam 13.10-kor kezdődik

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.