Grosjean bemutatót tart Hamilton világbajnok autójával a francia nagydíjon

2021. május 5., 17:00
ma7 | MTI

A júniusi Forma-1-es Francia Nagydíj előtt néhány bemutató kör erejéig vezetheti Lewis Hamilton 2019-es világbajnok Mercedesét Romain Grosjean, aki tavaly súlyos balesetet szenvedett a novemberi bahreini futamon.

Grojean
Fotó: Mercedes-AMG Petronas f1 team facebook

A 35 éves versenyző, aki felépülése után már nem ült F1-es autóban, és jelenleg az egyesült államokbeli Indycarban versenyez,

két nappal a francia GP után tesztelni is fogja a Mercedest.

Ezt a lehetőséget Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ajánlotta fel még akkor, amikor Grosjean a kórházban lábadozott a bahreini balesetet követően.

Izgatottan várom, hogy újra F1-es autóban ülhessek, és egészen különleges élmény lesz egy vb-győztes Mercedest vezetni

- idézte Grosjeant a Mercedes közleménye.

A francia versenyző tavaly november 29-én, a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt és hatalmas lánggal égett. Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az ülésből, 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét. December közepén mindkét kezét meg kellett operálni, de összességében kisebb égési sérülésekkel úszta meg a szerencsétlenséget.
Nem akartuk, hogy az a bizonyos baleset legyen az utolsó emléke a Forma-1-ről, ezért ajánlottuk fel neki a lehetőséget

- mondta Toto Wolff.

Hosszú és sikeres F1-es pályafutás van mögötte, azt akartuk, hogy utoljára egy világbajnok versenyautót vezethessen

- tette hozzá.

Grosjean 2009-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2012 és 2020 között pedig megszakítás nélkül az elitkategóriában versenyzett. A francia pilóta 179 futamon indult és tízszer állhatott dobogóra.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!